Tur virtual Muzeul de la Universitatea de Stat din Moldova

Muzeul a fost format în anul 1952, exponatele sale unice au fost colectate de către studeți și absolvenți ai Facultății de Biologie. Biologii au adus aici, animale moarte din diferite părți ale planetei. Astfel, a apărut o colecție unică de reprezentanții variate a faunei de pe pământ. Aproape 30 de ani ca director și ghid este angajată o singură persoană – Poznacomchin Stanislav Danilovici.

Expoziția cea mai unică în muzeu este un cașalot nou-născut, care are 2 zile de la naștere, acest lucru nu mai este nici într-un muzeu din lume. A adus la muzeu rămâșițe bebelușului mort,un absolvent de universitate. În afară de cașalot, el a convins căpitanul navei sale să aducă vertebrele scheletului de 28 de metri a unei balene albastre și maxilarul cașalotei.

Din Ascania-Nova au fost aduși struți, care au murit din cauza substanțelor chimice, cu care au fost stropite cîmpiile învecinate.

S-au găsit locul aici și este trecut în Cartea Roșie – Osprei – șoim piscivorous unit în 2008 în Helsinki către oamenii de știință de la Muzeul Zoologic și a fost ucis în Moldova, fiind aici în trecere.

Obiectivul principal al muzeului este de a oferi studenților proces de studii, dar în turneu nu a refuzat nici la o persoană cointeresată.