Istoria KVINT incepe din anul 1897, când primul depozit de rectificare a fost construit in Tiraspol pe strada Vokzalnaya. În acel moment a inceput productia de vodka de 40% din vinuri de struguri de casă cumpărate de la țărani din satele din apropiere. Producția de divinurilor a fost început abia dupa 4 decenii mai târziu – primele spirtoase distilate din vin au fost puse la îmbătrânire în anul 1938.

In zilele noastre aceasta companie cu mai mult de 116 ani de istorie detine o pozitie de lider in randul producatorilor de bauturi alcoolice din Republica Moldova. Climat unic, sol fertil, teren deluros si apropierea raului Nistru au creat conditii favorabile pentru crestere cele mai bune struguri; echipamente moderne, tehnologii avansate, retete originale, traditii antice si munca profesionistilor Kvint – sunt factorii ce ne permit sa producem bauturi admirabile, care concureaza cu branduri de renume pe plan mondial.

Podgoria are propria sursă de materii prime – aproximativ 1800 de hectare de viță de vie, unde cresc mai mult de 20 de soiuri de struguri.

In beciurile noastre pastram peste 10 milioane de litri de bauturi spirtoase cu varste cuprinse intre 1 si 60 ani. Cu această gama larga de bauturi spirtoase, masterii nostrii se bucură de o libertate si flexibilitate mare in cea ce priveste dezvoltarea de noi branduri.

Anual producem aproximativ 20 de milioane de sticle de băuturi alcoolice, care includ peste 30 de nume de divinuri cu varsta cuprinsa intre 3-50 ani, vin de masă si de epocă, vodca, gin, lichioruri tari si calvados. Începând cu anul 2000, productia noastra este certificata ISO 9001 (BVQI).

Numeroase premii câștigate la diverse concursuri internaționale si concursuri de degustare au dovedi calitatea premium a produselor Kvint: 3 trofee Super Grand Prix, mai mult de 20 de Grand Prix-uri, si aproximativ 200 de medalii de aur si argint.