Salut, eu sunt Moldova – Hai să redescoperim țara!

Hotarele, restaurantele și bazinele de înot încă sunt închise – s-ar părea că acesta este momentul potrivit pentru turismul intern (desigur, cu respectarea măsurilor de precauție). Din păcate, guvernul încă nu a permis călătoriile în grupuri. Prin urmare, rămâne un singur lucru – să mergi și să îți descoperi singur plaiul (numai dacă nu ești un casnic înverșunat). Iar noi îți vom povesti în acest articol, cum să-ți organizezi desinestătător excursia.

Oare este sigur? Dar cum rămâne cu Covid-19?

Fotografie în aer liber – Maxim Chumash, Văratic

Da, este cu mult mai sigur decât să petreci un weekend în parc sau să mergi la magazin după cumpărături. La natură (sigur, cu excepția zonei Vadul-lui-Vodă:)), cu siguranță nu veți avea oameni prin preajmă, mai aproape de câțiva zeci de metri. Important e să respectați câteva reguli simple:

  1. Deplasați-vă cu transportul personal. Dacă nu aveți mașină proprie, o puteți închiria pentru o zi de la o companie care nu neglijează cu dezinfectarea ca la carte. Dacă mergeți pentru câteva zile, puteți închiria autorulotă: e mai scump, dar confortul vă este asigurat.
  2. Asigurați-vă cu mâncare. Dacă ați uitat ceva, atunci e mai bine să procurați cele necesare la benzinărie – pe motiv că numărul de vizitatori e mai mic, decât în magazine.
  3. Evitați locurile populare. O călătorie în Orheiul Vechi, acum, nu este cea mai strălucită idee.
  4. Nu vă recomandăm să călătoriți într-un grup mare. La modul ideal, mergeți cu aceiași oameni cu care trăiți împreună.

Ok, m-ați convins. Dar nu știu unde sa merg!

Nici o problema. Există mai multe moduri de a vă îmbunătăți pregătirea „teoretică”.

Excursii virtuale de la Visit.md

Visit Moldova (https://www.visit.md/) – aici găsiți o colecție impresionantă de excursii virtuale realizate în formatul fotografiilor panoramice, unde puteți merge de la o fotografie la alta pentru a explora obiectivele din Moldova și a vă planifica o călătorie viitoare.

Văratic, Duruitoarea, Saharna

De asemenea, în fiecare miercuri, echipa proiectului, împreună cu Azbuka Travel, transmite tururi virtuale ghidate, cu unul dintre cei mai buni ghizi din Moldova, Fiodor Evstigneev care vorbește despre o anumită atracție turistică și arată cum să mergi pe ea. Puteți urmări noile excursii pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/visit360md/, iar arhiva de difuzare este disponibilă pentru cei care susțin proiectul financiar 🙂

Comunitatea Visit Moldova Community   

Persoanele care călătoresc prin Moldova distribuie fotografii din călătoriile sale și își împărtășesc impresiile despre locurile vizitate în acest grup de Facebook. De asemenea, sunt gata să ajute și să sugereze călătorilor începători locuri ce merită de vizitat.

Harta obiectivelor din Republica Moldova de la Iurii Shvets

Călătorul moldovean și autorul blogului „Пешком по прекрасной Молдове” („Pe jos prin frumoasa Moldovă”) a realizat o hartă detaliată a locurilor care ar merita vizitate: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=14Rhczi3we26UE- Vqc3v6Fpa2lu6s2AaY.

„Am făcut propria versiune a hărții atracțiilor din Moldova. Harta este incompletă, deoarece arată doar acele locuri în care am fost personal și unde am identificat un loc sau obiect ce merită a fi vizitat (prin urmare, fiecare punct are și fotografii).

Dar, deoarece am vizitat o mulțime de locuri de la noi (doar 2.300+ km pe jos), harta poate fi considerată destul de potrivită pentru utilizarea și planificarea călătoriilor. În plus, ea va fi completată în continuare, pentru că eu, încă, nu planific să mă opresc în a călători prin țară. ”

Teleportravel

Reprezintă un ghid online cu rute noi către cele mai puțin explorate regiuni ale Moldovei, realizate de aceeași călători ca și tine, care te vor ajuta să petreci într-un mod neobișnuit timpul liber.

În plus, prin crearea de rute pentru alți călători, puteți câștiga bani http://teleportravel.com/ru.

Wow câte lucruri interesante! Dar voi ce sfaturi ne-ați oferi?

Dacă sunteți „începători”, atunci puteți porni, în siguranță, în locuri precum Orheiul Vechi, Țâpova sau Saharna. Sunt foarte bine organizate din punct de vedere turistic și este imposibil să te pierzi acolo. DAR! Poate fi aglomerat, ceea ce nu este bine în situația actuală. Prin urmare, dacă nu vă este frică de călătorii la distanță (aproximativ 3 ore în fiecare direcție), vă recomandăm Fetești, Varatic, Duruitoriu sau Naslavcea – chiar merită și nu sunt foarte vizitate de turiști.

Dar cum putem călători pentru câteva zile? La urma urmei, hotelurile nu funcționează.

Aici vă putem oferi următoarele sfaturi:

  1. Pentru persoanele aventuriste – să meargă cu un cort. Dacă nu aveți propriul cort și echipamente conexe, atunci le puteți închiria în magazinul X-Style. Apropo, magazinul oferă o reducere de 10% celor care spun „mă duc la Duruitoarea” sau „mă duc la Toltre”. Reducerea este valabilă până la data de  31 august.
  2. Pentru iubitorii de confort – închiriați o autorulotă. Acest serviciu este furnizat de Camper Moldova. Puteți citi despre experiența unei călătorii cu autorulota prin Moldova în această postare pe Facebook.   

Sperăm că veți găsi acest articol util.
Cu drag, echipa Visit Moldova.

–––––

Preluarea articolului este permisă doar cu referire la sursă și cu păstrarea formatării și a linkurilor originale.

CELE MAI VIZITATE TURURI VIRTUALE

Vinării

Cetățile

Toltrele moldoveneşti

Mănăstiri

Muzee

Tur virtual

Muzeul Militar

Музей военной техники – это выставка старого вооружения, которое использовалось в Молдове в предыдущие десятилетия. Раньше она находилась в другом месте, но в конце двухтысячных переехала на территорию Центрального дома армии Кишинева, также известного как Дом офицеров. Музей занимает боковой двор величественного белоснежного здания, это общедоступная выставка под открытым небом, доступная для посещения круглый год. […]

Natura