Unde să te odihnești cu copilul tău? Comparăm 4 centre de agrement!

Sarcina a fost să vă odihniți cu un sejur peste noapte, pentru transportare este o mașină. Testul a fost realizat încă de alți doi tineri cu un copil de aproape doi ani, și uneori împreună cu prieteni.

Deodată vă anunț că trebuie să rezervați peste tot în prealabil, weekend-urile sunt de obicei ocupate cu câteva săptămâni înainte. Ca bonus în toate locațiile, puteți mânca delicios. Memo pentru părinți: nu există pătuțuri pentru copii mici nicăieri, pot dormi doar pentru tine.

Fata Morgana.

Situat la un viraj pitoresc al Nistrului din satul Malovata. Baza în sine este construită pe o pantă de mai multe niveluri, de sus în jos: case (2 etaje), o zonă de evenimente, o terasă pentru micul dejun / prânz, un drum, o plajă. Plaja are un teren de volei, o piscină mică, umbră, iarbă, foișor pentru grătar. Intrarea în apă e cu alge. Deodată vă spun că nu am stat aici noaptea, nu am văzut casele înăuntru – inițial ne-am cam jenat de recenziile proaste despre ele pe Internet.

Pro: vedere frumoasă de pe terasă și case, mini-plajă pe Nistru, umbră, piscină, foișoare pe mal. Contra cost, puteți merge cu un scuter / iaht (nu știu prețurile).

Contra: mersul continuu în sus și în jos, în căldură este epuizant, au fost bărbați cu bere în piscină, este aglomerat, toaleta comună de pe terasă nu este simpatic deloc și există doar un prosop comun!

Ideal pentru: odihnă activă, nu întotdeauna liniștită.

Prețuri: 365 / persoană-noapte, mic dejun inclus, există camere duble și familii de 4-5 persoane.

Sfat: cel puțin, ar trebui să veniți să vedeți și să mâncați zeamă pe terasă.

Harta: https://bit.ly/30dGxkE  (70 km)

Casa Veche.

Un loc plin de suflet și frumos în Palanca, unde o casă veche de un secol este combinată cu comodități moderne și confort. Baza este nouă, deschisă în 2019, gazdele ospitaliere sunt Tatiana și Zakhar.

Pro: teritoriu fotogen și compact, hamacuri la umbră, lipsa unei mulțimi mari de oameni (doar 4 camere), gazde ospitaliere, o zonă de relaxare comună plăcută sub acoperiș. Puteți, de asemenea, să închiriați o bicicletă și să vă plimbați prin împrejurimi – Nistrul este la câțiva kilometri (nu știu condițiile).

Contra: 140 km sau 2 ore de la Chișinău, lipsa de peisaje luminoase în jur.

Ideal pentru: o escapadă liniștită, retrasă, în special cu copiii mici.

Prețuri: 1000l / noapte (800l de luni pana joi). Inclus: mâncare de bun venit, mic dejun, ceai și cafea nelimitată (măcinată). Prânz / cină – 100 de lei de persoană.

Sfaturi: luați casa din dreapta – nu vor exista vecini și dimensiunea camerei este mai mare.

Harta: https://bit.ly/2CECNQN  (140 km)

Hanul lui Hanganu.

Unul dintre cele mai vechi astfel de locuri din Moldova, deținut de familia Hanganu, situat lângă Nistru și renovat recent cu ajutorul fondurilor. Există un loc de joacă, o piscină mică (la momentul vizitei nu era plin).

Pro: frumos, autentic, există un loc unde să te plimbi. Puteți merge pentru o plimbare cu barca pentru 7-8 persoane (60 de euro până la Țîpova, 300 de lei – în apropiere).

Contra: camere înghesuite în casa principală, instalațiile trebuie să fie actualizate, de pe trambulina de la locul de joacă poți zbura departe ( foarte periculoasă).

Ideal pentru: o vacanță cu note de colorit national.

Prețuri: 1000l / noapte în casa principală, există opțiuni și puțin mai ieftine. Inclus: mic dejun. Zama costă 75 de lei, cafea (capsulă) – 20 de lei, un litru de vin de casă – 50 de lei.

Sfaturi: plimbați-vă prin împrejurimi de-a lungul Nistrului. În aval veți găsi minunatul parc „La zaliv”.

Harta: https://bit.ly/2C54LFP 

Bahmut Club.

Zona verde umbroasă mare, cu case moderne și o atitudine foarte plăcută față de oaspeți. Se poziționează ca un club, așa că dacă mergeți acolo pentru prima dată, va trebui să parcurgeți un mic „interviu” în biroul din Chișinău din Sculeanca, să semnați un cod de conduită și să dați un depozit. În practică, un astfel de „filtru” are un efect pozitiv asupra contingentului.

Pro: există unde să mergi pe teritoriu, o mulțime de leagăne, umbră și bănci. Există o piscină retrasă (la momentul vizitei, tocmai a fost completată). De asemenea, puteți ajunge acolo cu trenul (gara Bahmut).

Contra: dacă aveți o casă în partea de jos a teritoriului, s-ar putea să miroase puțin neplăcut.

Ideal pentru: vacanțe în familie sau o escapadă relaxantă cu prietenii.

Prețuri: 1200l / noapte într-o cabană pentru doi, puteți închiria o casă pentru 4 (cu 1 baie) pentru 2200l (dacă sunteți o familie cu copii – 1800l). Inclus: mic dejun, ceai și cafea nelimitat (boabe), lemne de foc / grătar / grătar. Sâmbătă seara, un foc și un vin / plăcinte au fost un bonus. Zama costă 50 de lei.

Sfaturi: luați casele din partea de sus a terenului.

Harta: https://bit.ly/2CxHwE2 

Tururi virtuale

Vinării

Cetățile

Toltrele moldoveneşti

Mănăstiri

Muzee

Tur virtual

Muzeul Militar

Музей военной техники – это выставка старого вооружения, которое использовалось в Молдове в предыдущие десятилетия. Раньше она находилась в другом месте, но в конце двухтысячных переехала на территорию Центрального дома армии Кишинева, также известного как Дом офицеров. Музей занимает боковой двор величественного белоснежного здания, это общедоступная выставка под открытым небом, доступная для посещения круглый год. […]

Natura